Luis Sinisterra
NOS Voetbal

Feyenoord doet prima zaken tegen gulle Georgiërs

Feyenoord heeft zijn eerste optreden in Europa van dit seizoen afgesloten met een ruime zege. De ploeg van trainer Jaap Stam won in de derde voorronde van de Europa League overtuigend met 4-0 van FC Tbilisi, dat zich blunderend een weg door de slotfase baande.

De Rotterdammers begonnen sterk en creëerden, met de zwervende Steven Berghuis in een hoofdrol, voor de rust liefst tien mogelijkheden, al was de uitwerking niet altijd even fantastisch.

Eén keer klopte de aanval van a tot z: Berghuis vond na een mooi een-tweetje met Sam Larsson Luis Sinisterra en de Colombiaan drukte resoluut af.

Aan het eenzijdige spelbeeld veranderde na rust weinig. De Georgiërs waren amper gevaarlijk en Feyenoord kreeg voldoende kansen om de score op te voeren. Opnieuw ging het daar echter kwistig mee om.

Tbilisi hield lang stand, maar gooide in de slotfase zorgvuldig en met overtuiging de eigen glazen in. Invaller Akaki Sjoelaja verzorgde de inleiding door binnen twee minuten twee gele kaarten te pakken.

De laatste tien minuten hadden vervolgens meer weg van een klucht. Daviti Koboeri kopte in eigen doel en niet veel later ging de bal op de stip na een Georgische handsbal. Berghuis schoot binnen, waarna de ingevallen Luciano Narsingh ook nog een keer mocht scoren.

Steven Berghuis met Orkun Kökçü en Luis Sinisterra

"Bij 1-0 dachten we nog: geen doelpunt tegen krijgen, want dat telt voor twee. Maar zodra de 2-0 valt, denk je als ploeg: nu gaan we eroverheen ook", aldus middenvelder Orkun Kökçü na afloop. "Het was ook een heksenketel in De Kuip."

Trainer Jaap Stam waakte voor al te veel euforie. "Het is niet zo dat we na één resultaat denken: het lek is boven. We zijn zoekende in de manier van spelen en er kunnen nog steeds veel dingen beter. Dus er is nog een lange weg te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl