Ben Rienstra in het shirt van Heerenveen
NOS VoetbalAangepast

Rienstra verlaat Heerenveen voor Turks avontuur, Willem II huurt verdediger

Ben Rienstra verruilt sc Heerenveen voor Kayserispor. De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfersom. De middenvelder moet het zelf nog eens worden met de nummer tien van Turkije, waar hij een tweejarig contract zal tekenen.

De 29-jarige Rienstra speelde één seizoen voor Heerenveen, waar hij 5 keer scoorde in 36 officiële wedstrijden. Eerder droeg hij het shirt van Heracles, PEC Zwolle, AZ en Willem II. Hij speelde meer dan driehonderd wedstrijden in Nederland en was goed voor dertig goals.

Bij Kayserispor wordt Rienstra ploeggenoot van oud-Feyenoorder Bilal Basaçikoglu, die in het verleden ook voor Heerenveen uitkwam.

Dubbele gevoelens

Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen liet weten dubbele gevoelens te hebben bij de transfer: "Ben vervulde een belangrijke rol binnen het team. We hebben hem vorig jaar niets voor niets voor langere tijd vastgelegd. Maar we beseffen dat dit voor hem een heel mooie kans is om alsnog eens in het buitenland te voetballen."

Willem II haalt verdediger

Willem II heeft ook weer toegeslagen op de transfermarkt. De Tilburgers huren verdediger João Queirós voor een seizoen van het Duitse 1. FC Köln.

De 22-jarige Portugees speelde dit seizoen al twee oefenduels voor Willem II. Eerder nam de huidige nummer 5 van de eredivisie ook al de transfervrije Paul Gladon over van FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl