1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Israëlische soldaat doodgestoken op Westelijke Jordaanoever

Israëlische veiligheidsdiensten hebben vanochtend vroeg op de Westelijke Jordaanoever het lichaam gevonden van een Israëlische soldaat. Volgens de militairen had het slachtoffer meerdere steekwonden.

Een woordvoerder van het leger zegt dat de 19-jarige soldaat nog bezig was met zijn opleiding. Hij droeg geen uniform en was ook niet gewapend.

Terreurdaad

Wie er verantwoordelijk is voor de moord is nog onduidelijk. Ook is het motief van de dader nog onbekend. Het leger kamt de omgeving uit op zoek naar sporen.

Premier Netanyahu spreekt van een terreurdaad en zegt dat de moordenaar zal worden berecht. Ook president Rivlin zegt dat de veiligheidsdiensten niet zullen rusten voor de dader of daders zijn gepakt.

Het lichaam van de soldaat werd gevonden vlak buiten het toegangshek van de nederzetting Goesj Etsion, halverwege Jeruzalem en Hebron. Daar volgde hij een programma dat militaire dienst met joodse theologie combineert.

Volgens de rabbijn die aan het hoofd staat van de opleiding was de soldaat met de bus naar Jeruzalem gegaan om een cadeau te kopen voor zijn docenten. "Toen hij niet terugkeerde, begonnen we ons zorgen te maken", zegt rabbijn Shlomo Wilk. "Al snel hadden we door dat er iets niet klopte en toen hebben we de politie ingeschakeld."

Niet lang daarna werd het lichaam gevonden, op zo'n honderd meter van de bushalte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl