1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Reddingsschip Artsen zonder Grenzen mag niet tanken in Malta

Het schip Ocean Viking, een reddingsschip van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen, mag van Malta niet tanken.

Het schip met reddingswerkers is onderweg vanuit Frankrijk naar de Libische kust. Gisteravond zou het in Maltese wateren bijtanken, maar op het laatste moment trok Malta daar de toestemming voor in. De reden daarvoor is onduidelijk.

Genoeg brandstof

De Ocean Viking komt er niet direct in problemen. Het schip heeft nog voor 10 tot 12 dagen aan brandstof aan boord, laat een woordvoerder van de hulporganisaties weten aan persbureau AFP.

Het reddingsschip, dat onder Noorse vlag vaart, blijft voorlopig gewoon doorvaren naar Libië. De hulporganisaties zoeken ondertussen naar een oplossing.

De Ocean Viking heeft aan boord plek voor zo'n 200 mensen. Het is daarmee een van de grootste reddingsschepen die op dit moment actief is in de Middellandse Zee.

Zo ziet de Ocean Viking er van binnen uit:

Reddingsschip van Artsen Zonder Grenzen naar kust Libië

Alleen al dit jaar zijn er meer dan 600 migranten verdronken voor de Libische kust. De hulporganisaties willen migranten die in nood raken op zee redden.

NOS
Hoeveel migranten zijn tot op heden verdronken voor de kust van Libië?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl