Een still uit de film Home Alone
NOS Nieuws

Disney maakt nieuwe reboots bekend, waaronder Home Alone, en krijgt kritiek

Disney gaat een nieuwe versie van de bekende familiefilm Home Alone maken. Ook staan er reboots van Cheaper by the Dozen en Night at the Museum op de planning. Dat melden meerdere Amerikaanse entertainmentmedia. De plannen van Disney krijgen echter kritiek op sociale media.

Het is onduidelijk of de reboots films of series zullen zijn. Ook de acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. De nieuwe versies verschijnen op Disney+, de nieuwe streamingdienst van de studio. Die wordt in november in de Verenigde Staten gelanceerd. In Nederland verschijnt Disney+ waarschijnlijk in 2020.

Home Alone, een komische film uit 1990, gaat over een jongetje dat tijdens de feestdagen zijn huis beschermt tegen twee inbrekers. De film was een groot succes, werd genomineerd voor Oscars en kreeg meerdere sequels. Op sociale media zijn veel mensen niet blij met het plan van Disney: ze zijn bang dat de nieuwe versie van de film de klassieker verpest. "De eerste film was perfect. Geen reboot of sequel zal opnieuw die magie bevatten van de eerste film", schrijft iemand op Twitter.

Anderen wijzen erop dat het hele concept achter de film misschien nu wel achterhaald is. Zo is het probleem met de bereikbaarheid van de hoofdpersoon, Macaulay Culkin, nu wel opgelost nu bijna elk kind een telefoon heeft, zegt iemand.

Culkin ziet zichzelf in ieder geval niet meer in de hoofdrol van de film. Hij heeft een foto van zichzelf op Instagram geplaatst met het bijschrift: "Dit is hoe een nieuwe Home Alone eruit zou zien." Op de foto is Culkin te zien met een bord afhaaleten op zijn schoot, gekleed in weinig kleding.

Hoe zag Home Alone er ook alweer uit? Kijk hieronder de trailer:

Disney heeft de afgelopen jaren meerdere nieuwe versies van films gemaakt. Zo zijn de afgelopen tijd remakes verschenen van The Lion King, Aladdin en Beauty and the Beast. Ook staan er nog remakes op de planning: Mulan en The Little Mermaid.

De films brengen veel geld in het laatje. Zo bracht de laatste reboot van The Lion King wereldwijd al meer dan een miljard euro op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl