Rick Karsdorp
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord begroet Karsdorp en Johnston, St. Juste vertrekt

Rick Karsdorp keert terug bij Feyenoord. De 24-jarige verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van AS Roma, dat hem twee jaar geleden kocht van de Rotterdammers.

Karsdorp, die de gehele jeugdopleiding van de Rotterdammers doorliep, moet de verdediging bij Feyenoord versterken na het vertrek van Jeremiah St. Juste naar FSV Mainz.

Technisch directeur Sjaak Troost is blij met de komst van de rechtsback. "Het is heel fijn dat Jaap Stam nu kan beschikken over een speler van wie de kwaliteiten bekend zijn", laat hij weten op de website van de club. "Hij kent de club door en door en heeft weinig tijd nodig om te acclimatiseren. We verwachten dat Rick zeer snel al inzetbaar is voor de ploeg."

Geen gelukkige start in Rome

Karsdorp vertrok in de zomer van 2017 naar AS Roma, waar hij een contract voor vijf jaar tekende. De verdediger kende echter veel tegenslag bij de Italiaanse club. Nog voor een minuut in actie te zijn gekomen, onderging hij al een operatie aan zijn meniscus. De blessure aan zijn knie had hij nog opgelopen in Rotterdamse dienst.

In zijn eerste duel voor de Romeinen, op 25 oktober 2017, raakte Karsdorp zwaar geblesseerd; hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie. In augustus vorig jaar maakte de verdediger eindelijk zijn rentree, maar een vaste waarde werd hij vervolgens niet bij AS Roma. Hij kwam tot slechts vijftien duels in twee seizoenen.

Karsdorp speelde 101 wedstrijden voor Feyenoord en werd in 2017 landskampioen met de Rotterdammers. Ook won hij in 2016 de beker.

Ook Liverpool-verdediger Johnston komt

De Rotterdammers legden daarnaast ook de Schot George Johnston voor twee jaar vast, met een optie voor nog een jaar. De 20-jarige verdediger wordt overgenomen van Liverpool, waar hij sinds zijn negende speelde.

Afgelopen seizoen kwam Johnston uit voor Liverpool Onder 23 in Premier League 2, waarin hij 36 keer zijn opwachting maakte en vier goals maakte.

St. Juste naar Bundesliga

St. Juste maakt de overstap van Feyenoord naar FSV Mainz 05. Voor de 22-jarige verdediger ligt bij de club uit de Bundesliga een contract voor vier seizoenen klaar. St. Juste had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2021.

Feyenoord nam St. Juste in de zomer van 2017 voor zo'n vijf miljoen euro over van sc Heerenveen. Mainz, waar ook oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius speelt, betaalt naar verluidt zo'n 10 miljoen euro voor de verdediger, die 50 officiële duels voor Feyenoord speelde.

Jeremiah St. Juste

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl