NOS Voetbal

Rooney vanaf januari speler én assistent van Cocu bij Derby County

Cocu verwelkomt Rooney als speler én assistent bij Derby County

Phillip Cocu gaat assistentie krijgen van Wayne Rooney bij Derby County. Rooney, die momenteel nog in de Amerikaanse competitie voor DC United speelt, gaat een rol als speler combineren met een functie als assistent-coach. Begin volgend jaar keert Rooney terug naar Engeland. Hij maakt eerst het seizoen af bij DC United.

Derby County, dat uitkomt op het een na hoogste niveau in Engeland, meldde vanochtend al dat het overtuigd was van de komst van de all-time topscorer van Manchester United en het Engelse nationale team. Cocu zou uitgebreide gesprekken met Rooney hebben gehad.

De Nederlandse oefenmeester is overtuigd van de kwaliteiten van de 33-jarige aanvaller. Op de website van de club zegt Cocu: "Rooney weet wat nodig is om succesvol te zijn als speler en ik weet zeker dat hij een positieve impact op de club gaat hebben. Hij is een inspiratie en kan spelers motiveren. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Louis van Gaal

Rooney, die al eerder aangaf trainer te willen worden na zijn actieve spelerscarrière, is groot fan van de manier van coachen van Louis van Gaal. Bij Derby krijgt hij naar eigen zeggen de kans zich te ontwikkelen op het trainersvlak en verwacht hij van Cocu veel te kunnen leren.

Rooney met Van Gaal

"Ik heb veel zin om mijn carrière als trainer te beginnen bij Derby en kijk ernaar uit om mij bij de staf van Cocu te voegen. Ik weet zeker dat ik van grote waarde kan zijn."

Een ton per week

Rooney, die nog tot eind 2021 een contract had in Amerika, zou als speler en assistent-coach naar verluidt een ton per week gaan verdienen bij Derby County, evenveel als zijn salaris in de VS bedraagt.

Cocu staat sinds begin juli aan het roer bij Derby County. Hij volgde de Engelsman Frank Lampard op. In de eerste wedstrijd van het seizoen won de Nederlander uit bij Huddersfield Town met 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl