Guus Til verlaat AZ voor Spartak Moskou Pro Shots

Guus Til verkast definitief naar Spartak Moskou. De Russische topclub heet de 21-jarige middenvelder maandagavond - met behulp van Google Translate zelfs in het Nederlands - welkom via zijn officiële kanalen.

Til tekende een contract voor vier jaar bij Spartak, dat momenteel tiende staat in de Russische competitie. De eenmalig Oranje-international is na Demy de Zeeuw, Quincy Promes en Aras Özbiliz de vierde Nederlander bij de topclub.

Met de transfer is naar verluidt een bedrag van zo'n achttien miljoen euro gemoeid. Til is daarmee de op twee na duurste uitgaande transfer van AZ. Alleen Vincent Janssen (22 miljoen, Tottenham Hotspur) en Alireza Jahanbakhsh (19 miljoen, Brighton) leverden meer op.

Voor Spartak is Til zelfs - met afstand - de duurste aankoop. De aanvallende middenvelder kost de Moskovieten 5,5 miljoen euro meer dan de Braziliaan Fernando, tot nu toe de recordaanwinst, drie jaar geleden.

Til was zondagavond al niet meer van de partij bij AZ in het thuisduel met Fortuna Sittard, omdat hij al meetrainde met zijn nieuwe club.

Donderdag speelde hij zijn laatste wedstrijd voor AZ, in de Europa League uit bij het Zweedse BK Häcken. AZ won met 3-0 en plaatste zich zo voor de derde voorronde van de Europa League.

STER reclame