NOS WielrennenAangepast

Belgische wielrenner Lambrecht (22) overleden na zware val in Polen

Belgische wielrenner Lambrecht (22) overleden na zware val in Polen

De Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht is op 22-jarige leeftijd om het leven gekomen na een zware val in de derde etappe van de Ronde van Polen.

Het ongeluk gebeurde halverwege de rit over 150 kilometer van Chorzów naar Zabrze. Lambrecht reed een gracht in en botste volgens de wedstrijddokter "met een enorme impact op een betonnen duiker".

Lambrecht is ter plekke gereanimeerd en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden.

Lambrecht kende in zijn tweede jaar als prof een uitstekend voorjaar: hij werd vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en vierde in de Waalse Pijl. In de Dauphiné eindigde hij als twaalfde en won hij als beste jongere de witte trui.

'Bijdehand en verbaal sterk'

De Belgische wielercommentator Michel Wuyts omschrijft Lambrecht als een vriendelijke en slimme jongen, die bovendien een grote toekomst tegemoet ging op de fiets.

"Dat wordt natuurlijk vaker gezegd van jong overleden sporters, maar in dit geval ben ik ervan overtuigd dat hij de komende jaren een van de pijlers van het Belgische wielrennen zou zijn."

Lambrecht heeft ook naast de fiets indruk gemaakt op Wuyts. "Hij was heel erg zelfbewust. Iemand die ook kon incasseren. Hij was bijdehand en verbaal sterk. En God ja, ik spreek nu in de verleden tijd van een jongeman, die met een beetje goede wil zelfs mijn zoon had kunnen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl