De Nederlandse volleybalvrouwen tijdens de wedstrijd tegen Italië
NOS Sport

Kater bij balende volleybalvrouwen: 'We zijn de zaal uitgetikt'

Een dag na de kansloze nederlaag tegen Italië op het olympisch kwalificatietoernooi is de teleurstelling groot bij de Nederlandse volleybalvrouwen. Oranje kreeg nooit echt grip op de wedstrijd en zowel verdedigend als opbouwend bleef het team zoekende.

"Tactisch waren we gewoon heel slecht", vertelt een balende Anne Buijs. "Het bleef maar gaan over hoe we sterspeelster Paola Egonu moesten stoppen en dat lukte gewoon niet. Alles wat we probeerden, was steeds net het verkeerde. De ballen vlogen ons om de oren."

Kater bij balende volleybalvrouwen: 'We zijn de zaal uitgetikt'

Daar is Celeste Plak het mee eens. "Ik kan hier niet eens om huilen. Het was kansloos. Hoe kan het dat we deze wedstrijd op deze manier hebben verloren?"

Italië, de nummer twee van het WK volleybal, hield Nederland constant onder druk en plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

"Als je van je eigen kracht uitgaat, moeten zij zich aanpassen aan ons", aldus Buijs. "Dat is niet een keer geweest. Heel frustrerend. We zijn de zaal uitgetikt en kregen een volleyballesje van Italië."

Joop Alberda, technisch directeur van de Nederlandse volleybalbond, vond Italië op bijna alle fronten beter. "We hebben steeds achter de feiten aangelopen, vanaf het begin. De cijfers zijn hard: we hebben het aanvallend echt verloren."

"De tactiek wordt ook niet met mij besproken, daar is de technische staf voor. Het probleem lag op het speelveld en daar moet het ook worden opgelost."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl