MoAuba wint als eerste Duitser de FIFA eWorld Cup EPA
NOS Nieuws Cultuur & Media Voetbal

Duitse esporter wint WK FIFA, Nederlanders grijpen naast prijzen

De Duitse esporter MoAuba mag zich dit jaar wereldkampioen FIFA noemen. Mohammed Harkous (zijn echte naam) versloeg in de finale van de FIFA eWorld Cup regerend kampioen Mosaad 'Msdossary' Aldossary uit Saudi-Arabië met 3-2. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1, waarna de Duitser in het tweede duel de klus afmaakte: 2-1.

MoAuba krijgt een trofee en een geldbedrag van 225.000 euro. Hij is de eerste Duitse kampioen. Vooraf gold hij niet als favoriet, maar tijdens het toernooi versloeg hij toch de drie hoogstgeplaatste gamers op de Playstation 4. In de grote finale stuitte hij op Msdossary, die tot op dat moment nog ongeslagen was.

Nederlanders

Het WK FIFA vond dit weekend plaats in de O2 Arena in Londen. Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha en Dimitar Berbatov, voormalig spits van Manchester United, overhandigden de prijzen. Er deden 32 mensen mee aan het toernooi, onder wie twee Nederlanders.

Dani Hagebeuk (21), de esporter van Ajax, en Lev Vinken (19) grepen naast de prijzen. Vinken wist niet door de groepsfase heen te komen. Daar baalt hij van, maar hij kijkt op Twitter tevreden terug op zijn prestaties.

Hagebeuk overleefde de groepsfase wel, maar haalde de grote finale niet. Wel eindigde hij bij de beste acht spelers op de Xbox, maar hij had op meer gehoopt, schrijft hij op Instagram.

Het podium van het WK FIFA in de O2 Arena in Londen EPA

STER reclame