Ron Jans gaat aan de slag als trainer in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Hij tekent een contract bij FC Cincinnati, dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de competitie.

De keuze voor Cincinnati was niet toevallig: Jans wordt er herenigd met algemeen directeur Gerard Nijkamp, waarmee hij samenwerkte bij PEC Zwolle.

De 60-jarige Jans krijgt onder meer ex-Vitesse-verdediger Maikel van der Werff en oud-PSV-doelman Przemyslaw Tyton onder zijn hoede. Hij zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer meedoen aan de play-offs.

Cincy staat laatste in de Eastern Conference. Jans is dan ook de derde trainer die dit jaar aan het roer staat. Op 10 augustus maakt hij zijn debuut in de wedstrijd tegen Columbus Crew.

Naar kampioenschappen loodsen

Nijkamp is ervan verzekerd dat Jans de juiste man is voor de klus, zegt hij op de clubwebsite. "Ron heeft successen gevierd in het verleden en staat erom bekend clubs door moeilijke periodes heen naar kampioenschappen toe te loodsen."

ANP

Jans zelf is vooral benieuwd hoeveel potentie de club heeft en zegt trots te zijn deel uit te kunnen maken van zo'n avontuur.

Laatste trainersklus twee jaar geleden

Jans was de afgelopen twee seizoenen technisch manager bij FC Groningen. Zijn laatste trainersklus was bij PEC Zwolle, waar hij in 2017 stopte. Met die club won hij zijn enige twee prijzen: de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal, beide in 2014.

STER reclame