AZ verslaat Fortuna Sittard met ruime cijfers na opleving in tweede helft

Bekijk de samenvatting van AZ-Fortuna Sittard: 4-0

AZ is het nieuwe eredivisieseizoen sterk begonnen. In eigen huis moest het elftal van trainer Arne Slot 45 minuten opwarmen, maar daarna begon het te draaien en werd Fortuna Sittard gemakkelijk verslagen (4-0).

AZ begon weliswaar sterk aan de wedstrijd en zette Fortuna Sittard vanaf de eerste seconde flink onder druk, maar daarna zakte het elftal van Slot in. Het hoogtepunt kwam van het publiek, dat in de twaalfde minuut een eerbetoon aan Fernando Ricksen bracht. De oud-voetballer lijdt aan een spierziekte en speelde in zijn loopbaan voor beide clubs.

Fans AZ en Fortuna brengen eerbetoon aan zieke oud-voetballer Ricksen

Voetballend gezien was er verder weinig te beleven in de eerste helft, maar de thee in de rust deed AZ wel goed. Opnieuw kwamen de Alkmaarders vlammend uit de startblokken en dit maal had het offensieve spel succes. Na acht minuten was het via de billen van Ron Vlaar al raak.

De goal van Vlaar was de start van een Alkmaarse wervelwind. Vlak na de treffer van de 34-jarige verdediger scoorde Oussama Idrissi op aangeven van Myron Boadu. Boadu ramde nog eens vier minuten later een bal zelf langs doelman Koselev. Zo stond het ineens binnen zes minuten 3-0.

AZ is koploper

Fortuna Sittard had weinig in de melk te brokkelen en kreeg in de slotfase nog een doelpunt om de oren. De Japanner Yukinari Sugawara scoorde zijn eerste doelpunt tijdens zijn debuut in het rode shirt.

AZ is, op basis van het alfabet, na de eerste speelronde koploper in de eredivisie.

Bekijk hieronder de reacties na afloop van het duel tussen AZ en Fortuna Sittard:

Vlaar na goal met de billen: 'Het brak de wedstrijd open'