NOS Voetbal

Van Hanegem over spel PSV: 'Het is gewoon droevig'

Van Hanegem: 'Je hebt Ajax en PSV, de rest is armoe'

"Er zijn twee ploegen in Nederland die het hoofd makkelijk boven water houden: Ajax en PSV. De rest is alleen maar armoe."

Willem van Hanegem is zoals altijd uitgesproken. Een mopperkont? Nee, zo ziet hij dat zelf niet. Willem is gewoon eerlijk.

Hij gaat in gesprek met Joep Schreuder onder meer in op de situatie bij PSV, dat na de uitschakeling in de Champions League in een wak zit. De 1-1 bij FC Twente zaterdagavond betekende een valse start in de eredivisie.

"Ik heb vorig jaar zitten kijken. Dan zie ik de eerste helft van het seizoen en denk ik: PSV heeft een goede kans om kampioen te worden. Na de winterstop spelen ze dan op een heel andere manier. Ook met minder plezier."

Lozano

Die lijn lijkt PSV in het nieuwe seizoen door te trekken. Met Lozano als bankzitter tegen FC Twente. "Lozano is toch gewoon een goede speler? Dan is er iets dat niet klopt", denkt Van Hanegem.

Trainer Mark van Bommel verklaarde na afloop dat de reserverol van Lozano niets met een transfer te maken zou hebben en noemde het veldspel van PSV in Enschede 'goed'.

Van Hanegem: 'PSV speelt gewoon droevig'

Van Hanegem ziet het anders. "Je speelt gewoon droevig. PSV is afhankelijk van die jongens voorin. Als dat even stagneert, dan heb je niets."

Centrale verdediger Nick Viergever kan hem duidelijk niet bekoren. "Dat is zo triest om te zien. Die weet helemaal niet waar hij aan begint als hij de bal heeft."

Ajax wordt volgens Van Hanegem weer kampioen. "Zij hebben gewoon meer kwaliteit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl