Heracles helpt Heerenveen in het zadel met kapitale fouten

Bekijk de samenvatting van Heracles-Heerenveen: 0-4

Heerenveen is voortvarend gestart aan het nieuwe eredivisieseizoen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd het verschil vooral in de eerste helft gemaakt: 0-4.

Twee van de vier doelpunten kwamen tot stand door fouten bij de thuisploeg. Doelman Janis Blaswich grabbelde in de beginfase bij een op het oog ongevaarlijke vrije trap van Ivan Dresevic en dook over de bal heen.

Na de 0-2 van de van NEC teruggekeerde Jordy Bruijn, na ruim een kwartier, leidde balverlies van Maximilian Rossmann niet veel later de derde Friese treffer in. Mitchell van Bergen profiteerde van de fout waardoor Heerenveen binnen 28 minuten op rozen zat.

Rossmann werd kort daarop gewisseld door trainer Frank Wormuth. "Hij zat niet in de wedstrijd. Ik moest hem beschermen", zo zei hij na afloop.

Heracles probeerde het daarna wel, maar het kwaad was al geschied. Sylvester van der Water en Alexander Merkel vonden Heerenveen-sluitpost Warner Hahn op hun weg.

Tweede helft nauwelijks noemenswaardig

De saaie tweede helft kon achteraf schriftelijk worden afgedaan. Diep in blessuretijd maakte de snelle invaller Chidera Ejuke er nog wel 0-4 van.

Noemenswaardig was nog wel het protest van de fans van Heracles aan het begin van het duel. Zij gooiden eieren op het veld en lieten een kip los om te protesteren tegen de nieuwe naam van het stadion: Erve Asito.

Heerenveen gaat door de ruime zege nu aan kop in de eredivisie.

Protest tegen stadionnaam in Almelo: kip en eieren op het veld