ANP
NOS Nieuws

Indiase pelgrims en toeristen ontvluchten Kashmir

Tienduizenden Hindu-pelgrims, toeristen en arbeiders proberen zo snel mogelijk weg te komen uit de betwiste grensregio Kashmir van India en Pakistan. De Indiase autoriteiten waarschuwen voor een aanval van militanten op een groot Hindu-feest, dat tot half augustus duurt. De pelgrimstocht is afgelast.

De militanten zouden worden gesteund door buurland Pakistan. Bij een aanval van de militanten zouden Indiase militairen zeker vijf aanvallers hebben gedood. Hun wapens en munitie zouden in beslag zijn genomen.

De waarschuwing leidde bij Hindu-pelgrims, toeristen en arbeiders in Kashmir tot grote onrust. Velen gingen naar het vliegveld van Srinagar in de hoop een vliegtuig naar Delhi te kunnen nemen. Anderen probeerden te tanken en geld op te nemen. Bij bankfilialen en benzinestations stonden enige tijd lange rijen.

Leugens

Pakistan noemt de nieuwste beschuldigingen van India "pure propaganda" en "schaamteloze leugens."

De spanningen tussen India en Pakistan over de grensregio Kashmir laaiden afgelopen februari hoog op. Een wagen vol explosieven ramde een Indiaas politiekonvooi. Veertig politiemensen stierven. Uit wraak voerde India luchtaanvallen uit op Pakistaans grondgebied.

Het conflict tussen India en Pakistan bestaat al decennialang. In deze video leggen we uit wat er speelt:

Dit is waarom er al 70 jaar strijd is om Kashmir

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl