Gelukkige overwinning VVV op RKC Waalwijk

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo-RKC Waalwijk: 3-1

VVV-Venlo is goed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Thuis in De Koel werd er met 3-1 gewonnen van RKC Waalwijk.

Na 45 minuten voetbal stond VVV 0-1 achter. Daar mochten de Venlonaren niet over klagen. Het pas gepromoveerde RKC was veel gedrevener en kreeg veel kansen.

Zo kopte Hannes Delcroix raak, miste Mario Bilate oog in oog met Thorsten Kirschbaum en trof hij ook nog eens de paal. De enige kans van VVV kwam na gepruts bij RKC, maar Johnatan Opoku drukte van dichtbij niet af.

Van Ooijen beslist wedstrijd

Kort na rust miste Bilate opnieuw een mogelijkheid. Elia Soriano schoot namens VVV wel raak. Venlo speelde vervolgens met meer beleving en kwam op voorsprong na een benutte penalty van Opoku.

Daarna ging RKC actief op zoek naar de 2-2, maar grote kansen bleven uit. Kort voor tijd besliste Peter van Ooijen het duel.