Tientallen demonstranten in Nantes zijn opgepakt
NOS Nieuws

Rellen in Nantes om dood festivalganger na ingrijpen politie

In Nantes zijn rellen uitgebroken bij een protest om de verdwijning en dood van een 24-jarige man. De politie zette traangas en waterkanonnen in en heeft tientallen demonstranten opgepakt.

Steve Canico raakte eind juni vermist nadat hij een technofeest had bijgewoond waar de politie had ingegrepen, onder meer met traangas. Bij de schermutselingen vielen veertien mensen in het water van de Loire. In diezelfde rivier werd begin deze week het lichaam van Canico gevonden.

De exacte toedracht van zijn dood is nog onbekend en wordt onderzocht. Een deel van de demonstranten geeft de politie de schuld, maar premier Philippe heeft al gezegd dat er geen verband is gevonden met het politieoptreden.

Het ging er vandaag hard aan toe in de straten van Nantes:

Rellen in Nantes na dood 24-jarige man op festival

Politiegeweld is een terugkerend thema in Frankrijk en in Nantes in het bijzonder. In de West-Franse stad viel vorig jaar zomer een dode bij een politiecontrole. In de nachten erna werd er gereld en werden auto's in brand gestoken.

Nabestaanden van Canico hebben het geweld van vandaag veroordeeld. Ze zeggen dat het niet past bij het rustige en zachtaardige karakter van hun overleden geliefde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl