Razvan Marin
NOS Voetbal

Marin wil De Jong vervangen, maar niet zijn: 'We hebben heel verschillende stijl'

Voor Razvan Marin komt naar alle waarschijnlijkheid vanavond een droom uit. Eentje die de Roemeense middenvelder al jaren koestert. Eigenlijk al sinds hij op zijn dertiende toetrad tot de jeugdopleiding van Viitorul.

"Toen droomde ik ervan om voor een van de grootste clubs van Europa te spelen", zegt Marin nu. "Ajax hoort daar ook bij, dus die droom komt uit als ik vanavond tegen Vitesse mijn competitiedebuut maak."

Advies van Mister Hagi

Het is voor Marin niet bij dromen gebleven omdat hem bij Viitorul steeds werd voorgehouden dat het mogelijk is om ook je grootste ambities waar te maken, zolang je er maar hard voor werkt.

Die wijze les werd hem persoonlijk bijgebracht door niemand minder dan Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer ooit en tegenwoordig eigenaar van Viitorul.

"Ik heb in mijn tijd bij die club veel geleerd van 'Mister Hagi'. En nog steeds eigenlijk, want we hebben nog weleens contact. Als ik advies nodig heb, dan bel ik hem."

Marin: 'Als ik advies nodig heb, dan bel ik Hagi'

Deze zomer maakte Marin de overstap van Standard Luik naar Ajax, dat 12,5 miljoen euro voor hem betaalde. Maar voor het zover was, won de 23-jarige Roemeen advies in bij een andere legendarische landgenoot.

Het was oud-Ajacied Cristian Chivu die positief adviseerde over een verhuizing naar Nederland. Na enkele weken op trainingscomplex De Toekomst te hebben rondgelopen, snapt Marin precies waarom Chivu zo enthousiast was over Ajax.

"Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Je voelt dat het een grote club is. Alleen al aan de kwaliteit van de passes van mijn teamgenoten merk ik dat het een hoger niveau is dan bij Standard Luik."

Opvolger van Frenkie

Of hij nou wil of niet, in Amsterdam zal Marin vaak vergeleken worden met Frenkie de Jong. Net als de naar Barcelona vertrokken middenvelder is hij immers een technisch begaafde speler met veel inzicht.

"Maar je kan mij niet met hem vergelijken", stelt de Roemeen. "We spelen weliswaar op dezelfde positie, maar we hebben heel verschillende speelstijlen. Ik hoop dat ik hem op een goede manier kan vervangen."

In de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal deed Marin dat al meer dan behoorlijk, maar naar zijn persoonlijke mening was het nog niet goed genoeg.

"Het ging prima, maar ik kan beter. En dat is ook logisch, want het was pas mijn eerste wedstrijd voor Ajax. Ik hoop vanavond bij mijn eredivisiedebuut wat beter te spelen."

Razvan Marin en Dusan Tadic tonen de eerste prijs van het seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl