John Ratcliffe in het Huis van Afgevaardigde
NOS Nieuws

John Ratcliffe niet de nieuwe Amerikaanse inlichtingenchef

De Republikeinse politicus John Ratcliffe wordt niet de nieuwe veiligheidschef van de VS. Hij heeft zich teruggetrokken nadat duidelijk was geworden dat hij op weinig steun in het Congres kon rekenen.

Volgens de Democraten was Ratcliffe niet gekwalificeerd om de overkoepelend chef van de zeventien Amerikaanse inlichtingendiensten te worden. Ook bij zijn partijgenoten kreeg hij de handen niet op elkaar. Enkele Republikeinse senatoren zeiden dat ze nog nooit van hem hadden gehoord. De Senaat moet met de benoeming van de nieuwe inlichtingenchef instemmen.

President Trump had Ratcliffe voorgedragen als opvolger van Dan Coats, die zijn aftreden zondag bekendmaakte. Ratcliffe (53) is lid van het Huis van Afgevaardigden en was eerder burgemeester van een kleine plaats in Texas en officier van justitie. Hij staat bekend als een fervente aanhanger van Trump.

Mogelijk dat Coats' nummer 2, Sue Gordon, zijn tijdelijke plaatsvervanger wordt. Trump zei dat hij haar mag en haar wellicht die functie geeft. Ook gaf de president aan dat hij drie mensen in gedachten heeft om Coats permanent op te volgen en dat hij maandag mogelijk met een mededeling daarover komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl