Willem II boekt verdiende 3-1 zege op PEC Zwolle in seizoensouverture

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-Willem II: 1-3

De eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 tussen PEC Zwolle en Willem II is verdiend gewonnen door de club uit Tilburg. In Zwolle werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Adrie Koster.

Voor de vierde keer in zes jaar speelde PEC het openingsduel van de eredivisie en opnieuw slaagde het erin om als eerste te scoren. Na Jesper Drost (2014), Queensy Menig (2016) en Mike van Duinen (2018) ging Lennart Thy dit jaar de boeken in.

De Duitser scoorde nadat de bal via de rug van Willem II-speler Freek Heerkens voor zijn voeten was beland.

De eerste goal dit seizoen komt op naam van PEC-Zwolle-speler Lennart Thy (rechts)

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong; twee minuten later maakte Vangelis Pavlidis 1-1 na een fout van Dennis Johnsen.

Na rust kwam Willem II snel op 2-1: Clint Leemans kopte in eigen doel uit een vrije trap van Marios Vrousai. PEC kreeg geen vat meer op Willem II en op aangeven van Ché Nunnely tekende Pavlidis voor 3-1.

Het was voor het eerst na zeven pogingen dat Willem II een openingsduel in de eredivisie won.