NOS Nieuws Regionaal nieuws

Wateroverlast door plensbuien in Gelderland en Limburg

Delen van Gelderland en Limburg hebben te maken gehad met flinke regenbuien. Daardoor kwamen aan het eind van de middag op sommige plaatsen straten onder water te staan.

Volgens Omroep Gelderland hadden vooral de gemeenten Rheden en Doetinchem problemen. "Het regent meldingen", zegt een woordvoerder van de brandweer. Aan het begin van de avond waren al tientallen meldingen binnengekomen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden zijn ook kelders ondergelopen.

Het treinverkeer is stilgelegd omdat een overweg in Rheden onder water staat. Tussen Arnhem en Dieren rijden geen treinen. Dit duurt naar verwachting tot 23.30 uur. De NS heeft bussen ingezet.

Vanwege de zware regenval werd aan het einde van de middag het gemeentehuis in het dorp De Steeg ontruimd. Ook staat er in een basisschool in Rheden een flinke laag water. Met hulp van de brandweer wordt het water uit de lokalen gehoosd.

Ook in Doetinchem zijn straten en tunnels onder water gelopen.

In Limburg zijn de straten in Sevenum ondergelopen, schrijft 1Limburg. Een aantal putten kon de grote hoeveelheid water niet afvoeren, waardoor de straten blank kwamen te staan.

STER reclame