Van de Beek: 'Er is interesse, ik laat het op me afkomen'

Donny van de Beek sierde vrijdag weer eens de voorpagina's van twee Spaanse sportkranten, Marca en AS. De interesse van Real Madrid in de middenvelder van Ajax zou steeds concreter worden.

"Het is altijd een compliment als zulke dingen erin staan", reageerde Van de Beek op de Spaanse kranten. "Alleen: er staan zoveel dingen in, je moet wel altijd bij jezelf nagaan wat wel en wat niet waar is."

Wat is er dan wel waar? "Er is wel interesse", aldus Van de Beek. "Voor de rest kan ik er niet veel over zeggen."

"Hoe het nu is, ben ik ook hartstikke blij", aldus de 22-jarige middenvelder die in 2015 debuteerde in het eerste van Ajax. "Ik ben niet iemand die zegt: ik blijf of ik ga weg. Dat soort uitspraken zul je me nooit horen doen. Ik laat het gewoon op me afkomen."

'Akkoord tussen Real en Van de Beek'

Later op de dag meldde Marca dat er zelfs al een akkoord is bereikt tussen Real Madrid en Van de Beek. Volgens de krant moet er alleen nog overeenstemming komen tussen Real en Ajax, waarbij een bedrag tussen 60 en 70 miljoen euro wordt genoemd.

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag zou een vertrek van Van de Beek een enorme aderlating voor Ajax betekenen. "Hij ontwikkelt zich megagoed en is ontzettend belangrijk voor ons", zei Ten Hag. "We zullen er alles aan doen om hem niet te verliezen."

"Maar als dit soort clubs in beeld komen, dan wordt het moeilijk. We hebben vorig seizoen heel goed gepresteerd. Dan weet je dat er belangstelling voor spelers komt. Je kan daar als trainer wel voor gaan liggen, maar ik weet niet of dat zin heeft."

Ten Hag over interesse Real voor Van de Beek: 'Het wordt moeilijk'

STER reclame