In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Nieuw onderzoek in vijver in zaak-Orlando Boldewijn

De politie heeft afgelopen nacht onderzoek gedaan op de plek waar vorig jaar het lichaam van Orlando Boldewijn in het water werd gevonden. De 17-jarige jongen was toen een week vermist. De politie bevestigt dat het onderzoek met de zaak te maken heeft, maar wil verder niets kwijt. Het Openbaar Ministerie zegt dat er in ieder geval niet is gezocht naar voorwerpen.

De advocaat van de familie laat weten dat de nabestaanden van tevoren op de hoogte waren gebracht van de zoekactie, meldt Omroep West.

Er werd in de vijver onderzoek gedaan met een politieboot en er gingen ook duikers het water in:

Onderzoek in water waar Orlando Boldewijn werd gevonden

De Rotterdammer Boldewijn verdween op 18 februari, op een avond waarop hij twee internetdates had.

Uit een reconstructie bleek dat hij van een man in Schiedam geld had gekregen voor de terugreis. In plaats daarvan kocht Orlando een treinkaartje naar Den Haag. Daar ontmoette hij een man die hem 's avonds laat bij een tramhalte in Ypenburg heeft afgezet. Acht dagen later werd het lichaam van Orlando in een vijver teruggevonden.

In april vorig jaar werd een toen 27-jarige man aangehouden. Hij werd een paar dagen later vrijgelaten, maar is nog wel verdachte in de zaak. Wanneer hij moet voorkomen, is niet bekend.

Advertentie via Ster.nl