SQ Vision

De politie in Tilburg heeft twee mannen aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met de verschillende branden in de stad, afgelopen nacht.

De politie kwam een verdachte op het spoor na verklaringen van getuigen. Later werd een tweede verdachte opgepakt. Hun leeftijden zijn niet bekendgemaakt. De twee worden door de politie verhoord.

Afgelopen nacht braken in het Tilburgse stadsdeel Oud-Noord in korte tijd zes branden uit. Rond middernacht vloog een auto, carport en een schutting in brand. Een half uur later gingen een paar straten verderop twee scooters in vlammen op.

Een caravan, een busje, scooters, auto's en kliko's gingen in vlammen op:

Meerdere branden in korte tijd in Tilburg

Om 01.30 uur werd er opnieuw een brand gemeld, ook hier ging het om een scooter en 20 minuten later brandde een caravan helemaal uit. Daarna kreeg de brandweer nog twee meldingen: een bedrijfswagen die in lichterlaaie stond en een paar straten verderop gingen twee kliko's in vlammen op.

De caravan die uitbrandde, was van de familie Janssen. "We zouden zondag op vakantie gaan", zegt Jurgen Janssen tegen Omroep Brabant. Op het moment dat de brand uitbrak, lag het gezin te slapen. "We sliepen aan de andere kant van het huis, maar al snel merkten we dat er iets mis was en toen was er even paniek in huize Janssens."

De caravan van Jurgen en Janneke brandde helemaal uit Omroep Brabant

Toen ze de vlammen uit de caravan zagen komen, hebben ze meteen 112 gebeld. "De kinderen begonnen te huilen, ze schrokken zich wezenloos."

Janssen denkt dat de branden in Tilburg zijn aangestoken. "Op maar liefst zes verschillende plekken. Ik denk in hemelsbreed een cirkeltje van een kleine kilometer. Misschien dat het vandalen te voet waren of dat ze zich op een scooter of fiets verplaatsten."

De branden waren in het stadsdeel Oud-Noord Localfocus

STER reclame