Henk Fraser tijdens de voorbereiding op het seizoen
NOS Voetbal

Fraser en Sparta wacht zware start: 'Ik schrok me kapot'

Sparta is terug in de eredivisie en dat zullen ze weten ook, moet de competitie-leider gedacht hebben. Het gepromoveerde Sparta mag zondag beginnen met een uitwedstrijd tegen Feyenoord en vroeg in het seizoen staan vervolgens ook Ajax en AZ op het menu.

"Ik ga niet ontkennen dat ik me kapot ben geschrokken toen ik dat voor het eerst zag", zegt trainer Henk Fraser over het zware programma. "Maar ja, als je dan verder kijkt, zie je dat er sowieso geen tegenstanders tussen zitten die voor ons heel makkelijk zijn."

Oefenzeges geven vertrouwen

Het wordt voor Sparta het bekende verhaal van de promovendus die in het eerste seizoen op het hoogste niveau maar één doel heeft: handhaving.

Punten leverde het nog niet op, maar met oefenzeges op Willem II (3-0) en FC Groningen (4-2) heeft Sparta in de voorbereiding al bewezen dat het wat te zoeken heeft in de eredivisie.

"Door die uitslagen gaan we met veel vertrouwen het seizoen in", zegt aanvaller Lars Veldwijk vol vertrouwen. "Natuurlijk zullen er wedstrijden zijn waarin we niet veel te vertellen hebben, maar er zijn genoeg ploegen waarvan we kunnen winnen."

Veldwijk krijgt herkansing in de eredivisie

In een competitie met onder meer FC Emmen, Fortuna Sittard, RKC en VVV verwacht Fraser dat een aanzienlijk aantal teams met elkaar zal strijden tegen degradatie.

En de trainer waarschuwt de puristen vast: Sparta zal die strijd niet altijd met oogstrelend aanvalsspel combineren. "We moeten realistisch zijn."

"We zullen aanvallen waar we kunnen. Daarom hebben we ook 'mooie voetballers' gehaald (o.a. PSV'er Dante Rigo en Bryan Smeets van Top Oss red.), maar die 'voetballers' zullen wel moeten beseffen dat we ook een gezonde portie strijd moeten gaan leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl