1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

FIFA breidt WK voetbal voor vrouwen uit naar 32 landen

Het deelnemersveld van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt uitgebreid naar 32 landen. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekendgemaakt. Aan het WK afgelopen zomer in Frankrijk deden nog 24 landen mee.

Het besluit is volgens FIFA-president Gianni Infantino een direct gevolg van het succes van het toernooi in Frankrijk, waar de Verenigde Staten de wereldtitel opeisten door Nederland in de finale te verslaan. In 2023 is het volgende WK. Waar dat wordt gehouden, is nog niet bekend.

'Moment om door te pakken'

"Het overweldigende succes van het WK in Frankrijk heeft duidelijk laten zien dat dit het moment is om door te pakken en belangrijke stappen te zetten om de groei van het vrouwenvoetbal verder te bevorderen", aldus Infantino. "De uitbreiding betekent dat meer voetbalbonden gaan inzetten op het vrouwenvoetbal, wetende dat ze een grotere kans maken om zich te plaatsen voor het WK."

Omdat de FIFA heeft besloten het WK uit te breiden is de inschrijvingstermijn voor de organisatie van het komende wereldkampioenschap weer open.

Al negen mogelijke organisatoren

Landen konden zich aanvankelijk tot april 2019 aanmelden, maar de deadline is verplaatst naar december van dit jaar. Naar verwachting zal de FIFA in mei 2020 bekendmaken welk land het WK in 2023 mag organiseren.

Er zijn op dit moment negen landen die zich hebben aangemeld voor de organisatie; Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl