De selectie van FC Emmen is de afgelopen maanden flink vernieuwd Orange Pictures

Liefst 15 nieuwe namen en 21 vertrokken spelers. De selectie waarmee FC Emmen zich voor het tweede seizoen op rij wil handhaven in de eredivisie is deze zomer flink gerenoveerd. En wie weet blijft het de komende jaren niet alleen bij een gerenoveerde spelersgroep.

De verkoop van doelman Kjell Scherpen aan Ajax en het succesvolle eerste seizoen van Emmen in de eredivisie hebben de club een stevige financiële injectie gegeven. Volgens voorzitter Ronald Lubbers is de begroting van de club nog nooit zo hoog geweest.

En met dat extra geld in kas hoopt Emmen zich op alle fronten te verbeteren, dus niet alleen op het veld. Ook het stadion moet op de schop. "De volgende stap, na dit seizoen, is het verbeteren van de accommodatie", zegt Lubbers. "Daar zijn we achter de schermen ook mee bezig."

FC Emmen druk met transfers: 'We wilden meer kwaliteit in onze groep' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De club wil een vaste waarde worden in de eredivisie. Daar hoort een nieuw stadion bij, vindt Lubbers. "Dat is onvermijdelijk. Wat we maximaal kunnen halen uit de accommodatie, hebben we nu gedaan."

'Meer kwaliteit in onze groep'

Die plannen zijn voor later. Eerst wacht zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Hoewel het aantal aanwinsten inmiddels op drie handen te tellen is, hoopt trainer Dick Lukkien nog op een centrale verdediger en een middenvelder. Toch is hij te spreken over de huidige groep. "We zijn er 21 kwijtgeraakt, dus dan moet je nieuwe spelers halen", klinkt het nuchter.

Eerder liet Lukkien al weten dat de selectie ingekrompen moest worden. "We vonden ook dat het halen van spelers noodzakelijk was vanwege het doorselecteren. We wilden meer kwaliteit in onze groep."

Voor Glenn Bijl, een van de vaste krachten van vorig seizoen, was het wel wennen tijdens de eerste training. "Vorig jaar hadden we vooral Nederlandse spelers. Nu zijn er ook veel buitenlandse jongens. Er wordt veel Engels gesproken, maar er zijn ook jongens die geen Engels kunnen. Dus dat was even lastig."

Taalbarrière of niet, zaterdag moeten de elf van Lukkien er staan. Dan wacht meteen de derby tegen FC Groningen. Vooralsnog gewoon in Stadion De Oude Meerdijk, maar wie weet voor hoeveel seizoenen dat nog het geval is.

STER reclame