1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Van der Poel soleert na val naar Europese titel mountainbike

Van der Poel verovert Europese titel mountainbike in Brno

De lange erelijst van Mathieu van der Poel is weer een beetje indrukwekkender geworden. In Brno heeft de 24-jarige Nederlander de Europese titel mountainbike aan zijn palmares toegevoegd. Milan Vader pakte, achter Florian Vogel, knap het brons.

Zonder wereldkampioen Nino Schürter gold Van der Poel als favoriet en die status maakte hij waar door het goud op superieure wijze te veroveren.

Vanuit de start nam hij een voorsprong, maar die verloor hij na een duikeling in de afdaling. Van der Poel moest zich even herpakken, maar in de derde van acht ronden sloeg hij zijn slag: op het vlakke deel dunde hij de kopgroep uit en in de afdaling reed hij iedereen uit het wiel.

Achter Van der Poel reed NK-winnaar Vader na een knappe comeback naar het brons. Dat was goed voor een olympische nominatie.

Tien medailles

Met zijn overwinning in Brno heeft Van der Poel nu tien WK-en EK-medailles gewonnen op de mountainbike, op de weg en bij het veldrijden. De meeste daarvan behaalde hij bij het veldrijden. Daar pakte hij zeven medailles, waarvan vier keer goud. Op de mountainbike pakte Van der Poel twee plakken en op de weg een.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl