NOS NieuwsAangepast

Ketelbrug weer begaanbaar voor wegverkeer na storing

De Ketelbrug in de A6 tussen Lelystad en Emmeloord heeft ruim twee uur lang opengestaan door een storing. Waardoor die storing is veroorzaakt is nog niet duidelijk.

Omdat de storing niet meteen kon worden verholpen is een noodprocedure gestart waarmee de brug kon worden gesloten. "Dat betekent automatisch dat de brug niet meer open kan voor scheepvaartverkeer tot de storing echt is opgelost", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

"We hebben ervoor gekozen de brug open te houden voor wegverkeer omdat ook de hulpdiensten er gebruik van maken."

De doorvaarthoogte van de Ketelbrug is vrij groot. "Het merendeel van de scheepvaart, zoals binnenvaartschepen en motorbootjes kunnen makkelijk onder de brug door, maar schepen met een mast kunnen er mogelijk last van krijgen", aldus de woordvoerder.

Lange files

Vlak voor de middag wilde de Ketelbrug niet meer dicht. Dat leidde tot lange files aan beide kanten van de brug. Er werd een omleidingsroute ingesteld en het vaststaande verkeer werd door de politie en Rijkswaterstaat teruggeleid.

Verkeer kon keren en via de oprit toch van de snelweg af

Op Twitter meldden mensen dat sommige bestuurders levensgevaarlijke manoeuvres uithaalden, zoals keren op de vluchtstrook en terugrijden.

Mensen maken ook video's van de spookrijders:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl