De gestrande trein bij Badlapur, India
NOS Nieuws

900 mensen gered uit Indiase trein in overstroomd gebied

Reddingswerkers hebben in India honderden mensen uit een trein gered. De Mahalaxmi Express was zo'n 100 kilometer ten oosten van Mumbai vast komen te staan in ondergelopen gebied. Na zware moessonregens liep ook de spoorweg onder water.

Volgens de spoorwegmaatschappij zijn er meer dan 900 mensen uit de trein gehaald. Ze zijn allemaal ongedeerd, maar moesten wel urenlang wachten.

Velen van hen vroegen om hulp via sociale media en waren boos dat de hulp zo laat op gang kwam:

'We zaten vast sinds gisteravond'

De eerste groep van 150 mensen kon pas na negen uur uit de trein worden gehaald. De groep die het laatst werd gered, zat zo'n 15 uur vast.

Rondom de wagons van de gestrande trein stond het water zo'n anderhalve meter hoog. Indiase overheidsdiensten waarschuwden de mensen om in de trein te blijven en niet in het overstroomde gebied zelf op pad te gaan.

De reizigers, waaronder ook kinderen, zijn per boot en helikopter naar veilig gebied gebracht door een speciaal reddingsteam van de Indiase politie en de Indiase marine.

In en rond Mumbai regende het gisteren hevig. Ook het wegverkeer en het vliegverkeer had er last van. De stad kampt ieder jaar met wateroverlast in het moessonseizoen. Ook dit jaar zijn de problemen nog niet voorbij, want het regenseizoen duurt tot september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl