Ranomi Kromowidjojo heeft de eerste medaille voor Nederland gepakt op deze WK
NOS Sport

Eerste WK-medaille Nederland: Kromowidjojo pakt zilver op de 50 meter vlinder

Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland de eerste medaille bezorgd tijdens deze WK. In Gwangju won ze zilver op de 50 meter vlinderslag.

Zoals verwacht kende Kromowidjojo een uitstekende start, maar de concurrentie was moordend. Uiteindelijk moest ze het alleen afleggen tegen de Zweedse Sarah Sjöström (25.02), die van tevoren ook werd gezien als de torenhoge favoriet. Farida Osman pakte brons.

Kromowidjojo bezorgt Nederland de eerste medaille op dit WK

Kromowidjojo kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd, waarin ze ook haar persoonlijk record wat aanscherpte tot 25.35.

Nederland kent vooralsnog een teleurstellend WK, want het zilver van Kromowidjojo was pas de eerste medaille.

Op de 50 meter vrije slag geldt de kopvrouw van de Nederlandse ploeg zondag (om 13.47 uur Nederlandse tijd) ook als een kanshebber op eremetaal. Amper twintig minuten na het veroveren van de zilveren medaille kwalificeerde ze zich met een zevende tijd (24.38) voor de eindstrijd op die afstand.

Heemskerk: 'Ik was niet zo goed, het was niet snel genoeg'

Femke Heemskerk haalde die niet. In de halve finale eindigde ze in haar serie net als Kromowidjojo als vijfde. Haar tijd van 24.77, was echter niet voldoende voor een plek bij de beste acht (elfde).

Rosey Metz en Tes Schouten haalden op de 50 meter schoolslag de finale niet. Beiden zwommen langzamer dan in de ochtendsessie, met tijden van respectievelijk 31.44 en 31.31. Hun prestaties van eerder op de dag hadden wel volstaan voor een finaleplaats.

Kromowidjojo blikt in de onderstaande video vooruit op zondag:

Kromowidjojo: 'Lekker herstellen, uitslapen en dan nog een keer knallen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl