NOS Sport

Softbalsters kunnen Spelen vergeten na nederlaag tegen aartsrivaal Italië

Nederland verliest van Italië en ziet Olympische droom in rook op gaan

De Nederlandse softbalsters gaan niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) in Utrecht werd ondanks een droomstart verloren van aartsrivaal Italië: 4-7. Het was de tweede nederlaag in de zogenoemde superronde, na het verlies donderdag tegen Groot-Brittannië.

De winnaar van de superronde, waarin naast Nederland, Groot-Brittannië en Italië ook nog Tsjechië zit, gaat naar de Olympische Spelen. Door het verrassende verlies tegen de Britten, moest de ploeg van coach Connie Clark vrijdagavond van Italië winnen om nog zicht te houden op Tokio.

Nu wel droomstart

Daar waar de openingsfase donderdag ondermaats was, bleek de start tegen Italië uitstekend. Na de eerste inning stond Nederland met 4-1 voor en leek Oranje hard op weg naar de eerste punten. Vanaf dat moment liep het echter niet meer bij de ploeg, die eerder deze maand de EK-finale verloor van de Italiaansen.

De elfvoudige Europees kampioenen kwamen vervolgens op stoom en mede dankzij twee homeruns stond het razendsnel 4-5. Een slagbeurt later bouwde Italië die voorsprong met nog twee punten uit.

Daar kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering in, waardoor de olympische droom van Nederland in rook opging.

Het mislopen van het ticket naar Tokio is hard aangekomen bij Tjerk Smeets, technisch directeur van de softbalbond. "Dit ticket was het belangrijkste, dat je het dan niet haalt doet veel pijn."

Italië en Groot-Brittanië vechten zaterdag in een onderling duel uit wie naar Tokio gaat. Nederland speelt nog louter voor de eer tegen Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl