Femke Heemskerk is zeer tevreden met haar zesde plaats
NOS Sport

Manuel prolongeert wereldtitel op koninginnennummer, Heemskerk zesde

Zwemster Simone Manuel is in Gwangju wereldkampioen geworden op het koninginnennummer. De Amerikaanse (22) hield na een bliksemstart knap stand op de 100 meter vrij.

Terwijl alle ogen waren gericht op wereldrecordhouder Sarah Sjöström en Cate Campbell in de middelste twee banen, pakte Manuel in baan 1 meteen de leiding. Aan het eind van de rit hield ze net genoeg over op die twee om haar titel te prolongeren.

Bekijk hieronder de wedstrijd en reactie van Femke Heemskerk:

Femke Heemskerk stapte ook zeer tevreden uit het bad. Met 53.05 klokte ze de zesde tijd. "Er wordt gewoon heel hard gezwommen", zei ze over de race. "Dat ik erbij ben, vond ik al bijzonder. Ik word nu zesde, weer een tiende sneller dan gisteren. Ik heb genoten."

Op de 200 meter schoolslag ging de wereldtitel naar Yuliya Efimova. De Russin bleef de Zuid-Afrikaanse Tatjana Schoemaker en Canadese Sydney Pickrem ruim voor, maar het lukte haar niet om dat ook nog op te luisteren met een nieuw wereldrecord.

Mannen

Bij de mannen ging het goud bij de 200 meter rugslag naar de Rus Jevgeny Rylov, die sneller was dan Ryan Murphy en Luke Greenbank.

Spannend was het vooral bij de estafette 4 x 200 meter vrij, waarbij het door Jacco Verhaeren gecoachte Australië in een bloedstollende strijd aan het langste eind trok.

Bekijk hieronder de 2 x 200 meter vrij:

Australië wint bloedstollende finale estafette 4 x 200 meter vrij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl