In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Politie redt vermist meisje (17) uit kofferbak van auto

De politie heeft vanmorgen vroeg een 17-jarig meisje uit een kofferbak gered in de Limburgse Peel. De bestuurder van de auto had de aandacht getrokken door met gedoofde lichten in een bosgebied te rijden.

De agenten troffen de auto volgens L1 uiteindelijk aan op een parkeerplaats. Bij controle van de bestuurder, die in de auto lag te slapen, bleek dat hij nog gezocht werd voor mishandeling en bedreiging. Hij werd aangehouden en het voertuig bleef achter op de parkeerplaats.

'Iets' uit de auto halen

Maar na de aanhouding bleef de 22-jarige man erop aandringen nog 'iets' uit zijn auto te willen halen. Toen de agenten op onderzoek uitgingen, vonden ze het minderjarige meisje in de afgesloten kofferruimte. Ze bleek sinds enkele dagen als vermist te zijn opgegeven vanuit een instelling, waaruit ze zelf is vertrokken.

Het meisje is niet gewond geraakt en ze is inmiddels teruggebracht naar de instelling. De politie kan nog niet zeggen of er sprake was van ontvoering. Een woordvoerder laat weten dat de verdachte en het meisje elkaar mogelijk kennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl