Frustratie op Schiphol: 'Nog nooit zo'n schandalige situatie meegemaakt'
De grote tankstoring op Schiphol mag dan voorbij zijn, de chaos op het vliegveld is dat nog niet. Honderden reizigers zijn gestrand en velen weten niet hoe ze hun reis moeten vervolgen.
Zo klagen reizigers dat er nauwelijks informatie wordt gegeven over de status van hun vlucht. Ook zouden er aan de balies te weinig mensen werken, waardoor ze lang moeten wachten voordat ze worden geholpen.
Voorlopig kunnen gestrande reizigers niet weg en moeten ze in sommige gevallen zelf een slaapplek regelen. Voor diegenen die al voorbij de marechaussee waren, zijn honderden veldbedden klaargezet.
Wie de veiligheidscontrole nog niet is gepasseerd moest zelf op zoek naar een slaapplek. Dat bleek volgens sommigen een lastige klus. Zo is de capaciteit van hotels rondom Schiphol zeer beperkt. In een aantal gevallen zijn kamerprijzen omhoog gegaan vanwege de grote vraag.
Een passagier heeft nog nooit zo'n schandelijke situatie gezien:
Een gestrande Brit is woedend over de gang van zaken. "Ik heb nog nooit zo'n schandalige situatie meegemaakt op een vliegveld." Hij is vooral boos over het gebrek aan informatie. "Ze doen helemaal niks. Ze sturen mensen gewoon weg en zeggen: we kunnen u niet helpen, ga maar naar een hotel."
Ook op luchthavens in het buitenland zijn Nederlandse vakantiegangers gestrand door de storing op Schiphol. Net als op de Nederlandse luchthaven klagen mensen op sociale media over het gebrek aan informatie.
Schiphol liet gisteravond weten dat de eerste vluchten inmiddels zijn vertrokken. Over de oorzaak van de storing met de brandstoftoevoer van kerosine is nog niets bekend.