De Rus Maxim Dadasjev tijdens een wedstrijd in oktober AFP

Russische bokser overlijdt aan hersenletsel na verloren partij

tijd van publicatie

De Russische bokser Maxim Dadasjev is drie dagen na een verloren wedstrijd in de Verenigde Staten overleden. Afgelopen vrijdag vocht hij tegen Subriel Matias uit Puerto Rico. Na de wedstrijd zakte Dadasjev in elkaar en werd hij kunstmatig in coma gehouden. Ondanks verschillende operaties is hij gisteravond aan zijn letsel bezweken. Hij was 28 jaar.

De Rus verloor de partij na elf ronden door middel van een technische knock-out. Op beelden is te zien dat kort daarvoor zijn trainer hem smeekt de handdoek in de ring te gooien. "Je krijgt te veel klappen. Stop alsjeblieft." Dadasjev wilde desondanks doorgaan, maar de trainer liet de wedstrijd staken.

Op weg naar de kleedkamer zakte de bokser in elkaar en werd hij naar een ziekenhuis in Maryland gebracht. Hij werd urenlang geopereerd aan zijn hersenen. Om verdere zwelling te voorkomen werd hij kunstmatig in coma gehouden, maar dat mocht niet baten.

Dadasjev werd gezien als een groot talent in de bokswereld. De afgelopen jaren vocht en woonde hij in de Verenigde Staten.

STER Reclame