Vincent Janssen
NOS Voetbal

Janssen kiest na debacle bij Spurs voor Mexicaans avontuur

Vincent Janssen is verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Tottenham Hotspur. De Nederlandse spits verlaat de Londense club voor Monterrey, een van de grootste clubs in Mexico.

Daarmee komt er een eind aan de ronduit teleurstellende periode van Janssen bij Spurs. De 25-jarige spits kwam in de zomer van 2016 als topscorer van de eredivisie (27 goals) voor 22 miljoen euro naar Tottenham. In Engeland maakte Janssen weinig indruk. Hij scoorde zes keer in 42 wedstrijden en speelde dit seizoen slechts 36 minuten. Ook een verhuurperiode aan Fenerbahçe was geen succes.

De ontwikkeling van de spits stagneerde en daardoor verloor hij ook zijn plek in de Oranjeselectie. Zijn laatste interland speelde hij bijna twee jaar geleden tegen Zweden. Daar kwam nog een zeldzame blessure bovenop. Janssen kampte met een zwelling onder zijn rechtervoet en speelde maandenlang geen wedstrijd.

Mexicaanse grootmacht

Bij Monterrey komt Janssen bij een Mexicaanse grootmacht terecht. Vorig seizoen legde de club beslag op de CONCACAF Champions League. Bovendien komt Janssen een oude bekende tegen. Celso Ortiz, oud-ploeggenoot van AZ, speelt ook bij Monterrey.

Details over de transfersom en de contractduur zijn niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl