De Australische man en Amerikaanse vrouw die dood zijn aangetroffen in Canada ANP

De Canadese politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de vondst van drie lichamen en de vermissing van twee tieners langs dezelfde afgelegen snelweg in Brits-Columbia.

Het derde lichaam werd gisteren gevonden tijdens de zoektocht naar twee vermiste mannen. Aanleiding voor de zoekactie was een brandende auto die langs de weg werd ontdekt. Het lichaam is vooralsnog niet geïdentificeerd, maar het gaat in ieder geval niet om een van de vermiste tieners.

De Canadese politie roept mensen op te helpen bij de identificatie van de gevonden man:

Zo'n 500 kilometer verderop werden vorige week de lichamen van een Amerikaanse vrouw (24) en haar Australische vriend (23) gevonden. Vermoedelijk hadden ze autopech gekregen. Ze kwamen door schotwonden om het leven. De man woonde in Brits-Columbia en zijn vriendin was bij hem op bezoek. Volgens familieleden waren de twee van plan een aantal nationale parken te bezoeken.

Voorafgaand aan de moord zouden ze een gesprek of verhitte discussie hebben gehad met een man, van wie de politie nu een schets heeft gepubliceerd.

De man met wie de Canadese politie wil praten Royal Canadian Mounted Police

De Canadese politie spreekt nu dus van een mogelijk verband tussen de twee zaken. De vermiste mannen die worden gezocht, zijn 18 en 19 jaar oud. Ze waren op weg naar Whitehorse, een klein stadje in Yukon, om werk te vinden.

De twee hadden al een aantal dagen geen contact meer gehad met hun familie, zegt de politie. In grote delen van het gebied is geen bereik. Vooralsnog zijn ze geen verdachten van de moorden. "We zien ze op dit moment als vermiste personen," zegt Chris Manseau van de Canadese politie.

De politie adviseert mensen in het gebied om waakzaam te zijn. Ook raden ze reizigers aan familie op de hoogte te houden van hun reisplannen en wijzigingen daarin.

STER reclame