Lil Nas X (rechts) en Billy Ray Cyrus AFP

Het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en countryster Billy Ray Cyrus heeft het record geëvenaard van de langstgenoteerde nummer 1-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het nummer staat zestien weken bovenaan.

Dat de artiesten het zo goed doen, is ook leuk voor de 19-jarige producer Young Kio uit Purmerend. Hij maakte de muziek voor het nummer. Op Instagram schrijft hij: "We hebben officieel de langste nummer 1 in de GESCHIEDENIS. Bedankt voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt."

Benieuwd geworden naar het nummer? Luister het hier:

In april was er ophef rond het nummer. Billboard, de organisatie die de hitlijsten in de VS bijhoudt, verwijderde een eerdere versie van Lil Nas X namelijk uit zijn country-hitlijst omdat het niet country genoeg was.

Billy Ray Cyrus hoorde het verhaal van Lil Nas X en benaderde hem voor een samenwerking. Dat leverde uiteindelijk dus deze succesvolle versie op.

Old Town Road deelt het record met Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee uit 2017 en One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men uit 1995.

STER reclame