Bondscoach Arno Havenga spreekt de waterpolosters toe
NOS Sport

Waterpolosters kansloos ten onder tegen Spanje op WK

De Nederlandse waterpolosters zijn bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju kansloos uitgeschakeld in de kwartfinales. Spanje was de formatie van bondscoach Arno Havenga duidelijk de baas: 12-8 (6-1, 2-3, 2-1, 2-3).

Nederland, de regerend Europees kampioen, werd finaal onder de voet gelopen door vice-wereldkampioen Spanje. Na de eerste periode stond Oranje al met 6-1 achter.

Bekijk hieronder de samenvatting van de kwartfinale tussen Nederland en Spanje:

Hardhandige aftocht waterpolosters op WK

Tij keren

Vooral de fysiek sterke midvoors van Spanje (Paula Leiton en Maica García) bleken in de openingsfase niet af te stoppen en daarnaast verkeek keepster Joanne Koenders zich op twee afstandsschoten.

Na dat eerste kwart probeerde Oranje het tij nog wel te keren. Sabrina van der Sloot was goed voor drie treffers, maar Nederland kwam nooit dichterbij dan tot op drie doelpunten (8-5).

Nog geen Spelen

Nederland hoopte zich in Zuid-Korea te plaatsen voor de Olympisch Spelen in Tokio van volgend jaar. Daarvoor moest de olympisch kampioen van 2008 wereldkampioen worden of zilver pakken achter de Verenigde Staten, die al zijn geplaatst.

Analyseren

Bondscoach Arno Havenga keek na de verloren kwartfinale al snel weer vooruit naar het volgende doel.

"We moeten hier van leren. In januari is het EK, dat is het volgende moment waarop we willen presteren en een ticket voor Tokio kunnen verdienen. Daar moeten we ons op voorbereiden en daar zijn deze wedstrijden heel nuttig voor, zodat we kunnen analyseren waar het mis gaat", aldus Havenga.

Bekijk hieronder de reacties van bondscoach Havenga en speelsters Maud Megens en Dagmar Genee:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl