Wilco Kelderman NOS

Wilco Kelderman heeft de Tour de France verlaten. De renner van Team Sunweb heeft last van zijn onderrug. Dat maakte de ploeg vandaag op de tweede rustdag bekend.

"De laatste dagen was het vrij pijnlijk, vooral mijn rug", reageert Kelderman. "Ik kon de beste tachtig renners niet meer volgen, ik was niet meer goed genoeg om door te rijden."

Bekijk hieronder het hele interview met Wilco Kelderman:

Kelderman: laatste dagen was het vrij pijnlijk

Kelderman kwam in maart ten val in de Ronde van Catalonië en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een fractuur in een nekwervel op. Daardoor miste hij ook de Giro d'Italia. Tijdens zijn herstel droeg hij vijf weken een nekbrace.

"Het terugkomen van die blessure is zwaar geweest voor Wilco's lichaam, dat moeten we niet onderschatten. Het is nu beter voor hem om naar huis te gaan en te herstellen, in plaats van de limiet op te zoeken", aldus de arts van de ploeg, Anko Boelens.

Vuelta als nieuw doel?

De 28-jarige renner had zich in de derde Tourweek graag willen laten zien in de zware bergetappes, maar dat zit er niet in. "Dat is zeker onrealistisch. Ik heb een heftige periode achter de rug. Soms doet het lichaam dan wat je juist niet wil. Helaas moet ik het hier nu mee doen. Ik ga gewoon weer plannen maken voor de toekomst."

Zou Kelderman misschien eind augustus de start van de Vuelta kunnen halen? "Dat is nu moeilijk te zeggen. Ik houd het nog een beetje in het midden. Natuurlijk sta ik daar dolgraag aan de start met een goede vorm. Ik ga ervoor, maar het kan ook de andere kant op draaien."

Ploegleider Aike Visbeek ziet ondanks het vertrek van Kelderman nog wel kansen voor zijn ploeg in de derde Tourweek.

"De etappe van woensdag zou een mooie voor ons kunnen zijn. Dat is een open rit, waar waarschijnlijk niets voor een sprint georganiseerd zal worden. We zitten goed in de koers en de jongens die we mee hebben rijden sterk. Het doel is om een etappe te winnen, en we zijn heel gefocust om dat te realiseren."

Sunweb-ploegleider Visbeek ziet ook zonder Kelderman nog kansen

STER reclame