Maud Megens, een van de dragende krachten van Nederlandse waterpoloploeg Orange Pictures
NOS Sport Sport algemeen

De sport van maandag bij de NOS

Geen Tour-etappe vandaag - de renners hebben een vrije dag na alle inspanningen in de Pyreneeën -, maar natuurlijk wel volop aandacht voor de Ronde van Frankrijk. De actie komt van de Nederlandse zwemploeg, de waterpolosters en de voetbalsters onder 19 jaar.

Om 10.00 uur moet de Nederlandse waterpoloploeg aan de bak in de kwartfinales van de WK in Gwangju. De Oranje-vrouwen, die vorig jaar Europees kampioen werden, treffen daarin vice-wereldkampioen Spanje.

Het duel is te zien in een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Het commentaar komt van Erik van Dijk en oud-international Iefke van Belkum, die in 2008 deel uitmaakte van de ploeg die olympisch goud veroverde.

WK zwemmen

Vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de langebaanzwemmers. De finales en halve finales van de dag zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Oud-zwemmer Johan Kenkhuis is in de studio aanwezig als analyticus.

Rugslagspecialiste Kira Toussaint ANP

In het Sportjournaal van 18.50 uur wordt uiteraard nog eens stilgestaan bij de verrichtingen in het Zuid-Koreaanse zwemwater, maar er is ook aandacht voor de Tour en voor PSV, dat morgenavond in de (tweede) Champions League-voorronde FC Basel ontvangt.

EK onder 19

Aansluitend op het Sportjournaal werken de Nederlandse voetbalsters onder 19 jaar op het EK hun derde groepswedstrijd af. Tegenstander is het thuisspelende Schotland. Bij winst op de nog puntloze opponent is een plaats in de halve finales een feit en daarmee ook kwalificatie voor het WK onder 20 van volgend jaar in Nigeria.

Oranje-middenveldster Jonna van de Velde scoorde tegen Noorwegen en Frankrijk AFP

Of Oranje, dat tot nu met 5-0 won van Noorwegen en met 3-1 verloor van Frankrijk, erin slaagt bij de eerste twee in de groep te eindigen, is te zien in de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Er wordt om 19.15 uur afgetrapt op Saint Mirren Park in Paisley.

Tour de France

Rustdag of niet, De Avondetappe is er deze Tour-weken gewoon elke dag. Vandaag begint de uitzending om 22.07 uur. Aan tafel bij Dione de Graaff zitten de oud-renners Danny Nelissen en Thomas Dekker.

Ook Radio Tour de France verzaakt niet op de rustdag. In de uitzending, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1, is onder meer tijd ingeruimd voor een wielerforum met de oud-renners Karsten Kroon, Tom Veelers en Tom Stamsnijder.

Luuc Eisenga, algemeen directeur bij NAC Breda ANP

Om 20.30 uur begint op NPO Radio 1 Langs de Lijn En Omstreken met, zoals op elke maandag, vanaf 21.30 uur het Sportforum. Vandaag wordt daarin de sportactualiteit besproken door oud-profrenster en journaliste Marijn de Vries, Feyenoord-volger van RTV Rijnmond Dennis van Eersel, en Luuc Eisenga, de algemeen directeur bij NAC Breda met een groot verleden in de wielerwereld.

Uitzendingen van maandag 22 juli

10.00 uur Waterpolo: Nederland-Spanje (v) NOS.nl en NOS-app
13.00 uur WK zwemmen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.00 uur Lunchjournaal NPO 2
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.15 uur EK voetbal onder 19: Nederland-Schotland (v) NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.07 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame