Zweefmolen stuk, publiek zit vast op grote hoogte

tijd van publicatie Aangepast

Mensen die vanmiddag een ritje wilden maken in de zweefmolen op de kermis van Tilburg kregen meer dan waar ze op gerekend hadden. Door een storing viel de zweefmolen stil en zaten zo'n 20 kermisgangers op grote hoogte vast.

Na ruim een half uur waren de problemen opgelost en kwam de zweefmolen weer langzaam naar beneden.

Volgens de exploitant van de zweefmolen is het probleem hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de wind. De attractie heeft een speciale meter die aangeeft wanneer er te veel wind staat. "Die was niet afgegaan, maar toen de zweefmolen omhoog ging, is er door de wind alsnog een storing ontstaan en blokkeerde de zweefmolen."

Het duurde even voordat die blokkade was opgeheven. "Dat komt door een speciaal veiligheidsprotocol dat we moeten volgen als de beveiliging aanspringt", aldus de exploitant. Een medewerker van de zweefmolen is in de tussentijd naar boven geklommen om de bezoekers op de hoogte te brengen en gerust te stellen.

Op dit moment worden nog verschillende tests uitgevoerd. Dan wordt bepaald of de attractie vanavond weer opengaat.

Hoogste ter wereld

De zweefmolen Around the world XXL op het Piusplein in Tilburg is 80 meter hoog en zou daarmee de hoogste zweefmolen van de wereld zijn. De bezoekers zaten bijna boven in de toren vast.

STER Reclame