Steven Kruijswijk EPA

De sportdag begint al vroeg. Om 7.00 uur onze tijd springen de Nederlandse waterpolosters in Zuid-Korea in het water voor de tussenronde op de WK. Bij winst op Canada kwalificeert Oranje, dat in de groepsfase achter titelhouder Amerika genoegen moest nemen met de tweede plaats, zich voor de kwartfinales.

Het duel in Gwangju is te zien via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Het commentaar is van Erik van Dijk en Iefke van Belkum.

Tourmalet

Meer livesport volgt in de middag, als het Tour-peloton opnieuw de bergen in trekt. In etappe veertien wacht de renners vanuit Tarbes 117 kilometer naar de Tourmalet, een berg van de buitencategorie. Onderweg staat ook nog de Soulor, een klim van de eerste categorie, op het programma.

Het profiel van de veertiende etappe in de Tour de France NOS

Het belooft met Julian Alaphilippe in de gele trui een enerverende etappe te worden die vanaf 13.20 uur van start tot finish live te zien is op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Alle ontwikkelingen onderweg zijn ook te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en vanaf 14.00 uur in Radio Tour de France op NPO Radio 1.

Een samenvatting van de etappe volgt in het Sportjournaal (18.51 uur, NPO 1), waarin ook de waterpolowedstrijd van de Nederlandse vrouwen op de WK nog eens de revue passeert.

Knegt in De Avondetappe

In De Avondetappe (22.44 uur, NPO 1) wordt nog eens teruggeblikt op de Tourdag van vandaag. Aan tafel bij Dionne de Graaff schuiven analyticus Danny Nelissen, shorttracker Sjinkie Knegt en journalist Edwin Winkels aan.

Aansluitend volgt nog de late zaterdagse Studio Sport-uitzending met onder meer aandacht voor de fandag van AZ en de WK langebaanzwemmen die zondag in Gwangju losbarsten.

STER reclame