In Frankrijk hebben gisteren duizenden supporters van Algerije gevierd dat het nationale elftal de Afrika Cup heeft gewonnen. Onder meer in Parijs, Marseille, Lyon en Straatsburg werd op straat feest gevierd en vuurwerk afgestoken. Een aantal mensen was na ongeregeldheden aangehouden door de politie, maar tot grote incidenten kwam het niet.

Algerije won gisteravond voor de tweede keer ooit de Afrika Cup door Senegal in de finale met 0-1 te verslaan. In veel Franse steden was extra politie op de been in verband met de finale. In Parijs ging het om zo'n 2500 extra agenten. Vorige week braken er rellen uit op verschillende plekken in het land.

De sfeer was gisteren op veel plekken goed, maar werd later op de avond grimmig:

Algerijns feest in Parijs wordt grimmig

De politie in Parijs zei rond middernacht dat de feestelijkheden rustig verliepen. Enkele uren later kwam het alsnog tot ongeregeldheden, waarbij ook traangas is ingezet. Rond twee uur 's nachts meldde de politie dat er 69 mensen waren aangehouden, maar dat er geen sprake was van grote incidenten.

"De avond verloopt goed door de waakzaamheid van de politie", schreef het Parijse korps aan het begin van de nacht op Twitter. Op beelden op sociale media is wel te zien dat het vuurwerkverbod massaal wordt genegeerd.

Een groot deel van de binnenstad van Parijs is onbereikbaar door de grote toestroom van Algerijnen.

Rellen

Afgelopen zondag braken op verschillende plaatsen in het land rellen uit, nadat Algerije in de halve finale met 2-1 had gewonnen van Nigeria. De politie pakte toen 282 mensen op. Ook bij eerdere wedstrijden kwam het tot rellen.

Bekijk de ongeregeldheden van vorige week in deze video:

Honderden arrestaties in Franse steden na voetbalwinst Algerije

STER reclame