Geraint Thomas tijdens de tijdrit in de Ronde van Zwitserland AFP

Na de bergrit van gisteren zijn de klassementsrenners in de Tour de France vandaag aan zet in de individuele tijdrit. De route is zo'n 27 kilometer met start en finish in Pau, een stad die de afgelopen negen edities ook al start- of finishplaats was in de Tour.

Het parcours is pittig, gaat constant op en af en er wacht onderweg een steil klimmetje van een kilometer naar de Côte d'Esquillot. Geraint Thomas is een van de Tourfavorieten met een goede tijdrit in de benen. Maar ook de Belgen Yves Lampaert (Ronde van Zwitserland) en Wout van Aert (Critérium du Dauphine) hebben recent aangetoond dat ze een tijdrit kunnen winnen.

De race tegen de klok is van start tot finish te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. De tv-uitzending op NPO 1 begint om 13.40 uur en vanaf 14.00 uur kun je inschakelen op Radio Tour de France op NPO Radio 1.

Het profiel van de dertiende etappe in de Tour de France NOS

In de ochtend kunnen de wielerliefhebbers ook al bij de NOS terecht. Dan rijdt het vrouwenpeloton namelijk La Course, de eendaagse vrouwenwedstrijd in de Tour de France.

De vrouwen rijden vijf ronden, voor een groot gedeelte over het parcours waarop de tijdrit van de mannen zich ook afspeelt. De laatste twee edities van La Course waren een prooi voor Annemiek van Vleuten. Zij staat ook vandaag aan de start, net als Anna van der Breggen en Marianne Vos. Laatstgenoemde is op voorhand de grootste kanshebber namens Nederland.

La Course is vanaf 9.40 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app, met commentaar van Joris van den Berg en Esra Tromp.

In de avonduren wordt de wielerdag traditioneel afgesloten met De Avondetappe. Aan tafel bij Dione de Graaff zitten oud-wielrenner Stef Clement, La Course-deelneemster Marianne Vos en tv-presentator Wilfried de Jong.

Oranjevrouwen onder 19 beginnen EK met klinkende zege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar speelt vanmiddag de tweede groepswedstrijd op het EK. Na de 5-0 overwinning op Noorwegen is Frankrijk de tweede tegenstander. De Franse voetbalsters wonnen hun eerste wedstrijd met 2-1 van Schotland.

De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de halve finales en plaatsen zich daarmee ook voor het WK. De wedstrijd tegen Frankrijk begint om 17.00 uur en is te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Commentator is Krijn Schuitemaker.

Juve presenteert De Ligt

Ook in de diverse uitzendingen op tv en radio, en op NOS.nl en in de app, aandacht voor de presentatie van Matthijs de Ligt bij Juventus. De overgang van de verdediger naar de Italiaanse grootmacht kwam deze week rond.

Uitzendingen vrijdag 19 juli

09.40 uur La Course NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.30 uur Liveblog Tour de France: etappe 13 NOS.nl en NOS-app
13.40 uur Tour de France: etappe 13 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
17.00 uur EK onder 19: Nederland-Frankrijk (vrouwen) NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.10 uur Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
23.59 uur Sport in late Journaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame