Rohan Dennis Pro Shots

Rohan Dennis heeft de stilte doorbroken, nadat hij donderdag om onduidelijke redenen plotseling de Tour had verlaten. Een dag voor de door hem zo geliefde individuele tijdrit bovendien.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik de koers op dit moment moet verlaten", zegt de Australiër op de website van zijn team Bahrain-Merida. "Zowel ikzelf als het team keken enorm uit naar de tijdrit. Maar zoals ik me nu voel, is het de juiste beslissing om af te stappen."

Wat hij bedoelt met 'het gevoel dat hij nu heeft', maakt hij verder niet duidelijk. Dennis stapte in etappe twaalf na zo'n 120 kilometer af. Daarop begon het gissen naar de redenen van zijn opgave.

Ook zijn ploeg tastte donderdagmiddag in het duister. Contact was er wel geweest met Dennis, maar die verklaarde slechts "niet te willen praten".

Bahrain-Merida-teambaas Stangelj over Dennis: 'Het was zijn beslissing te stoppen'

Volgens zijn teammanager Gorazd Stangelj was Dennis ook in goeden doen en was er geen sprake van fysieke problemen. "Nee, zijn conditie was goed genoeg voor de Tour", zo verzekerde Stangelj, die na de finish werd ondervraagd door veel verslaggevers.

Ook gingen er geruchten dat Dennis op de ochtend voor de start "onenigheid" had met de ploegleiding. Maar, zo vertelde Stangelj: "Voor zover ik weet, was er geen onenigheid. Ik heb nog nooit een felle discussie met hem gehad."

'Bedankt fans'

"Ik wil alle fans bedanken die sinds de start in Brussel voor me gejuicht hebben, thuis en langs de weg", schrijft Dennis nog in zijn verklaring.

De wereldkampioen tijdrijden was nog niet echt opgevallen deze Ronde van Frankrijk, maar sprak voor de start van de Tour nog over zijn kansen in de individuele race tegen de klok. "Hopelijk kan ik komende seizoenen weer aan deze fantastische wedstrijd meedoen", zegt hij nu.

Bekijk hier hoe Dennis de bus van Bahrain-Merida en de Tour verlaat:

Rohan Dennis loopt weg bij bus Bahrain-Merida Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame