In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

KLM-tweet over borstvoeding leidt tot boze reacties

KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. De luchtvaartmaatschappij heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en haar borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen. Dat beleid leidde tot duizenden, veelal negatieve, reacties, meldt NH Nieuws.

Volgens de luchtvaartmaatschappij voelen niet alle passagiers zich comfortabel als er in de buurt borstvoeding wordt gegeven en zijn er soms reizigers die hierover klagen.

"Het geven van borstvoeding aan boord is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen", reageert KLM via Twitter.

De ophef begon zondag na het verhaal van de Amerikaanse Shelby Angel. Zij vertelde op Facebook dat zij vorige maand van San Francisco naar Amsterdam vloog met haar kind. Toen ze haar dochter borstvoeding gaf, werd ze benaderd door een stewardess die haar vroeg om zichzelf te bedekken tijdens het voeden.

De stewardess bood een dekentje aan maar Angel weigerde. "Ik zei 'nee', omdat mijn dochter dat niet prettig vindt en ze daardoor van slag zou raken." De stewardess waarschuwde volgens de vrouw dat als iemand zou klagen, het haar eigen probleem zou zijn.

"Niemand klaagde", aldus Angel. Volgens haar was het alleen de stewardess die er problemen mee had. "De rest van de vlucht voelde ik me erg oncomfortabel en niet gerespecteerd." De Amerikaanse sluit haar verhaal af met een oproep aan iedereen die kinderen borstvoeding geeft om te overwegen om met een andere maatschappij te vliegen.

Kritiek

De reactie van KLM leidt tot boze reacties. "Hoe durven jullie. Schaamte oproepen voor zoiets basaals als het voeden van een baby", reageert iemand. "Belachelijk dat een Nederlands bedrijf anno 2019 zulke vrouwonvriendelijke regels handhaaft", aldus een ander.

Ook het 'dekentjes-verzoek' krijgt online veel kritiek. "Wat dacht je van een dekentje over het hoofd van mensen die er aanstoot aan nemen," staat op Twitter. "Ik vlieg in het vervolg wel met een andere maatschappij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl