Olivier Boscagli heeft voor vier jaar getekend bij PSV ProShots
NOS Voetbal Aangepast

PSV bindt Frans jeugdinternational Boscagli, Twente haalt Deense spits

Olivier Boscagli mag zich PSV'er noemen. De 21-jarige Fransman komt over van Nice en heeft een contract getekend voor vier seizoenen.

Technisch directeur John de Jong was nog op zoek naar een extra linksbenige verdediger voor de A-selectie. "En zijn leeftijd leert dat er nog volop groeipotentie aanwezig is."

PSV volgt de verrichtingen van Boscagli al lange tijd, aldus De Jong. "Hij is jeugdinternational van Frankrijk geweest en dergelijke wedstrijden scouten wij intensief. Gezien de ontwikkelingen in onze selectie was nu het moment aangebroken om door te pakken."

In Eindhoven zal Boscagli vooral moeten concurreren met Toni Lato, die dit seizoen van Valencia wordt gehuurd. PSV zag vaste linksback Angeliño onlangs terugkeren naar Manchester City, dat gebruikmaakte van een terugkoopclausule.

Boscagli had nog een doorlopend contract in Nice en kost PSV naar verluidt ruim anderhalf miljoen euro.

Deense spits voor FC Twente

FC Twente heeft juist een versterking voor de aanval binnengehaald. De 26-jarige Emil Berggreen heeft in Enschede een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nóg een jaar.

Emil Berggreen EPA

De 1,94 meter lange spits verruilde in de winter van 2015 de overstap van Hobro naar Eintracht Braunschweig, waar hij in de tweede Bundesliga indruk maakte door zijn lengte en dynamische spel. "Een speler die past in de traditie van FC Twente: grote, sterke spitsen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Zijn spel leverde Berggreen begin 2016 een transfer op naar Bundesliga-club 1. FSV Mainz 05. Een zware knieblessure wierp hem echter ver terug.

STER reclame